Tuesday, December 8, 2015

TRAVEL ITALY : 5 STARS FREE TRIP (PART 1- PERSEDIAAN)

Assalamualaikum w.b.t.....

Ermmm lama tak update blog kesayangan...kekangan masa (alasan) dan juga kekeringan idea barangkali...hehehe...

Tapi ni ada cerita best....cerita tentang trip 5 star kami ke Italy, tahun lepas ke USA...tahun ni ke Italy pula...benua eropah yg belum pernah saya jejaki....alhamdulillah berpeluang juga merasa ke salah satu negara dibenua eropah ni....insyaallah negara2 lain juga bakal disusuli..jika dipanjangkan usia dan dan izinkan Allah s.w.t.

Trip 5 stars oleh Shaklee Malaysia ini tak lain dan tak bukan adalah untuk meraikan bussines leaders yang berjaya mencapai kelayakan bagi tahun 2014/2015...ada yg memilih untuk mengikuti 5 stars trip ke Italy dan ada juga yg memilih untuk menunaikan Umrah serta lawatan ke Abu Dhabi-Dubai pertengahan Disember 2015 nanti.

Lebih kurang sebulan sebelum bertolak, kami yang memilih trip Italy terlebih dahulu diberikan taklimat dan juga do & don'ts berkenaan perjalanan nanti. Tarikh penerbangan ialah pada 20hb November 2015. Dan akan bertolak balik ke Malaysia pada 28hb November 2015. 3 flight bakal terbang pada hari yg sama membawa leaders2 Shaklee. Saya sendiri menaiki Emirates Airlines. 2 Flight lagi ialah Cathy Airlines dan China Airlines. Sewaktu trip nanti kami akan berhadapan dengan musim sejuk (winter) tapi tidak bersalji tau. Suhu antara 0°C hingga 8°C diwaktu malam, dan siang sehingga 16°C. Bayangkan sejuk yg menikam hingga ke tulang. Bagi yg byk lemak mcm saya mungkin kebal skit....hahaha.

Seperti biasa, sebagaimana trip2 sebelum ini, Shaklee menyediakan kelengkapan utk kami seperti troly luggage, winter coat dan payung (kalau2 cuaca hujan). Kami juga diberi duit 50€ seorang utk satu kali makan tengahari sendiri nanti, yg lain2 Shaklee dah sediakan.

Travel italy, Milan, Florenze, Rome, Melancong ke Italy, Shaklee Trip to Italy, Benua Eropah, Italy 2015, Persediaan ke Itali, Tempat best di Italy, apa yang best di Italy

Trip mewah...makanan lagilah mewah....mmg tak sempat lapar ketika disana. Alhamdulillah xde masalah utk makanan Halal di Italy kerana semuanya sudah diatur oleh pihak Shaklee sejak dari dalam kapal terbang pergi, di Italy, hinggalah flight kembali ke tanahair. Peserta muslim diasingkan dr peserta none muslim waktu makan dihotel mahupun di restoran2. Ini yg saya suka tentang setiap trip Shaklee.
Travel italy, Milan, Florenze, Rome, Melancong ke Italy, Shaklee Trip to Italy, Benua Eropah, Italy 2015, Persediaan ke Itali, Tempat best di Italy, apa yang best di Italy
ok sebelom bertolak siap2 tukar duit kat money changer. Dari RM ke EURO...bawak duit RM sebeban nak pi tukar...sekali lepas tukar dapat beberapa helai jer....hahaha...how teruknyer Ringgit Malaysia ni kan? cepat2lah tukar pimpinan negara...muak dah tengok...loya...eh terpolitik lak..

Antara kelengkapan lain yg saya sediakan utk kesana ialah winter glove, winter boot, mafler, beberapa helai baju tebal, long john dan juga sock. Yg lain2 pakaian biasa jer....utk tidur malam. Bawak bekal vitamin juga utk kecergasan sewaktu disana nanti....Tag utk luggage dan juga intinery perjalanan.

Ok...will bersambung dengan pengalaman sewaktu berada di Italy nanti...tunggu part 2 dan seterusnya k!

2 comments: